tillökning i familjen

I min omgivning är vi inte tonåringar längre och många går i tankarna på barn. Antingen att man känner sig redo för att skaffa barn eller så sitter man där hemma med små i famnen. 
Och som erfaren mamma på snart 8,5 år känner jag att det är dags att jag delar med mig av mina lärdomar i föräldraskapet. 
 
Så här har ni mina bästa tips för nyblivna eller blivande föräldrar. 
 
1: Trender och inredningsdetaljer du absolut inte behöver hoppa på! 
 
 
Skafferi - dras inte med i skåptrenderna i köket, förvaring kan absolut behövas men när det kommer till skafferi är det inte aktuellt. Flingorna ställs ändå aldrig tillbaka..
 
 
Diskmaskin och soptunna - samma här, tar plats och används aldrig.
 
 
Krokar och skoställ - alla dessa korkar i olika fäger, modeller och prisklasser. Ta lärdom från oss och spara era pengar när det kommer till krokar och skoställ. Dem används ändå aldrig! Dem pengarna kunde sparats till en tur på djurparken där man kunde lämnat barnet i dess rätta miljö.
 
 
Tvättkorg - låter bilden tala för sig själv. Dessutom täcker kläderna upp golvytan vilket gör att jag sparar plats i dammsugarpåsen när jag dammsugar golvet. Mindre golvyta mindre dammsugningsyta = sparade pengar på påsar. 
 
 
Eget rum - detta är en av dagens trender som slår hårdast på oss föräldrar. Vi lever i ett samhälle idag som hetsar oss till att varje barn skall ha ett eget rum! Det går inte längre som förr då syskon delade på rum. Men som erfaren förälder säger jag ÅTHELVETE  med eget rum! Leksakerna stannar ändå aldrig på rummet och om du tror att du kommer få sova i din egna säng ENSAM eller tillsammans enbart med din partner så tror du jävligt fel. 
 
Och sist men inte minst..
 
 
MÖBLER! 
kunde unnat mig en helg på spa för dem pengarna..
 
Så där har ni mina absolut viktigaste mest ekonomisparande föräldra-knep!
 
Ciao