Svenska orättvisan

Jag är inte rasist men....
Hur många sådana har vi inte runt om oss. 
Jag är inte "hel" rasist men jag erkänner med handen på hjärtat att en del rasistisk är jag allt! 
 
Och är det konstigt att rasism skapas när det finns så många orättvisor i Sveriges system. Vi började med att ta emot flera tusen mer än vad vi ekonomiskt klarade av, samtidigt som politiker säger att vi har en bra budget och flyktingströmen inte alls påverkade Sverige negativt. Men hur kommer det sig då att det dras in flera miljoner på alla håll och kanter utom i flyktingkassan? Det skall sparas in inom sjukvården, pensionen, försäkringskassan nekar i stortsätt alla ansökningar dem får in, olika satsningar runt om i Sverige, det dras in pengar från skolkassan mm men inte från flyktingkassan. 
 
Vi har alla hört ryktena om att invandrarna bara behöver betala 50 kronor för tandvård, och det är faktiskt sant. Av ren nyfikenhet efter att igår kollat rundor hos de olika fotbollsklubbarna här i stan där bland annat Ystad IF tar beroende på ålder mellan 475-1475 för medlemsavgift men om du där emot är ett "barn" i asyl (vi vet alla hur gamla dem flesta "barnen" som sökt asyl varit) kostar det bara 100 kr i medlemsavgift. 
 
Och detta gjorde mig riktigt förbannad! 
Vad är det som säger att bara för jag är svensk så har jag automatiskt flera hundra, till och med tusen till olika medlemsavgifter? Asylsökande får en ersättning på 71 kronor om dagen utan mat servering på boendet och 24 kronor om dagen om det serveras mat. 
 
Ingår mat = 24kr/dag vuxen ensamstående, 19kr/dag för personer som delar hushållskostnader och 12kr/dag för barn upp till 17 år.
 
Utan mat= 71kr/dag vuxen ensamstående, 61kr/dag för personer som delar hushållskostnader, 37kr/dag barn 0-3 år, 43kr/dag 4-10 år och 50kr/dag 11-17 år.
 
Staten ser helst att du försörjer dig själv under din asyl genom antingen sparade pengar eller genom att arbeta. Men även om du har skaffat dig ett arbete så gäller fortfarande:
 
Om du visar upp ditt LMA-kort
50 kronor i vårdcentral avgift
50 kronor i läkaravgift
25 kronor avgift efter remiss
barn och ungdomar är gratis. 
50 kronor tandvård
50 kronor för de flesta mediciner, om dina mediciner mot förmodan skulle kosta mer än 50 kronor det vill säga överstiger 400 kronor under 6 månader kan du söka bidrag för detta.
40 kronor i sjukresa.
Retroaktivt barnbidrag för alla barnen sen dem föddes fram till åldern dem är i.
 
Dessutom finns där massa ställen att få hjälp i form av bidrag, kuponger, klädpaket, hygienpaket  mm av olika organisationer.
 
Vi har även en ny lag från 1 juli 2018 som säger att om du fått avslag på din asylsökan kan du ändå få uppehållstillstånd och stanna för gymnasiestudier. Och om du fått uppehåll för gymnasie får du även om du sökt asyl innan 2015 ta hit din familj, fast än du egentligen fick avslag..
 
Vem är det som säger att bara för du är svensk så har du råd med mediciner för flera hundra, sjuka och gamla har pengar till dyra sjukresor, vi ska inte prata om tandvården, så många som får strunta i att gå till tandläkaren eller spara i flera månader för att ha råd med tandläkarbesök. Frågar du tex socialen om detta att jag är svensk mitt barn behöver en ny cykel och jag har inga pengar till detta. Då hänvisar det till att barnet faktiskt har mormor och morfar, en moster eller en kusin som kan hjälpa till. Vad fan är det? Det är inte alla som har sina mor/far föräldrar vid livet eller in sitt liv och sen när fan blev det en skyldighet att skulla köpa saker till sina barnbarn? Och retro på barnbidrag? Barnen är för fan inte ens födda här!! Om jag skulle få för mig att flytta till Spanien så får jag fan inte retroaktivt barnbidrag för keya.
 
Nyankomna barn fick i vissa kommuner runt om i Sverige, busskort, telefoner, cyklar mm. 
Vem tänker köpa en ny telefon till mitt barn? Jag har inga pengar till en iphone till min dotter. 
 
Är det konstigt det skapas rasism med dessa orättvisor? Bara för du är svensk så innebär inte det att du har en bra lön, en bra a-kassa, mycket pengar från försäkringskassan mm. Och för er som någongång fått ekonomisktbistånd vet hur tufft det kan vara att få det godkänt, dem hittar alltid fel och påstår att man borde ha sparat när man knappt haft några pengar att spara till att börja med. 
 
Sedan har vi allt detta med att inte ta seden dit man kommer, man måste respektera det landet och dess regler man tar sig till. Komma hit och begärna en massa. Överallt har man läst om att människor börjat smeta avföring på väggarna för dem inte fick den önskade maten dem ville. Hur skulle det se om jag hade börjat smeta bajs på väggarna i skolan för det var potatisbullar? Och vuxna jävla människor på det. Våldar och misshandlar, ja det finns absolut svenskar som gör det också men faktum är ju att det har varit en extrem våg med just nyankomna. Offentliga toaletter som går sönder för man inte kan sätta sig ner på röven när man skall på toaletten utan istället sätter man sig i huk position PÅ toalettringen så porslinet går sönder.. 
 
Sverige har verkligen blivit ynkliga när det gäller invandring. Någonting är fel när där är mer hjälp och anpassningar när det gäller nyankomna än svenskar. 
 
Jag kan inte ta mig till en annat land och säga nej vet ni vad, jag vill ha ett eget rum med toalett, sedan behöver jag en iphone för tolkapparna ni vet, sedan behöver jag ett x-antal nya kyrkor/samfund/religösabyggnader för ni har inga sådana sen tidigare direkt och skall jag behöva vara här så behöver jag sådant. Sen har ni inget att säga till om, om jag nu känner för att omskära min kvinna och dotter och gifter bort henne som 12 åring sen. Om jag skulle begå brott så kan ni inte kasta ut mig ur landet och skulle ni göra det så bestämmer jag mig för att studera på gymnasie så ni kan ändå inte skicka hem mig. 
Hur svårt kan dem ha haft det om man kan komma och ställa en massa krav? Hade jag flytt från en land i krig hade jag bara varit jävligt tacksam över att inte behöva se mina nära och kära bli mördade, att inte ständigt behöva leva i rädsla, bomber och folkmord. Jag hade till och med ätit kokta grönsaker om det serverats.